четвртак, 25. фебруар 2016.

#Sandrashelp: 8 trikova koji će učinite vaše slike boljim!


*Ovog puta sam se odlučila za nešto drugačiji post jer nisam znala na koji temu da pišem*

-Moja ljubav za fotografisanje se pojavila u 4. razredu. Svakim danom sve više raste, pa i sada. Najveću želju za fotografisanjem dobijem dok prelistavam instagram i pinterest naloge osoba poput @vesnikproleca. Verovatno ste se nekada pitali kako osobe na instagramu imaju predivne slike, gde pronadju inspiraciju, kako njihove slike privlače na hiljade lajkova a tek njihovi profili pratilaca. Reći ću vam da nije sve stvar u sjajnom foto apararatu. Neki se služe trikovima koje ću vam danas otkriti!

1. Osvetljenje

-Da bi ste dobili dobru sliku, potrebno vam je što više svetla. Najbolje je da koristite prirodno svetlo dok je obdanica. Ipak, ako nešto treba da slikate po mraku, poslužite se belom sijalicom koji će te staviti u stonu lampu. Dobićete približno dobru svetlost kakvu baca studio light koji je znatno skuplji.

2. Ukrasi i dekoracija

-Verujem da ste već videli slike na kojima je jedna knjiga i to je to. Slika će biti mnogo zanimljivija i lepša u koliko stavite oko knjige (ili bilo koje druge stvari na slici) sitne zvezdice, kristale i malo veštačkog cveća. Sa malo truda ste dobili šarenu i zanimljivu sliku, zar ne?

3. Bela pozadina

-Lično meni su slike sa belom pozadinom uvek bile zanimljivije. Možete se poslužiti belom daskom,  velikim papirom od bloga 5, kartonom ili bilo čim. Šta god vam padne na pamet, možete iskoristiti. Medjutim, slike sa belom pozadinom bez nekih sitnijih detanja mogu izgledati dosadne, pa vam preporučujem da stavite malo ukrasa na sliku poput: veštačnog cveća, lak za nokte, labello, parfema...4. Raspored na slici

-Potrudite se da vam raspored stvari bude uredan. Nikada ne pretrpavajte suviše stvari na jedno mesto ili stranu, već napravite neki manji razmak. Koristite što zanimljivije stvari za rekvizite kako bi slika bila lepša.

5. Slikanje iz najboljeg ugla

-Pre nego slikate stvari ispred telefona i fotoaparata, obidjite oko njih i gledajte iz svakog mogućeg ugla. Možda je savršena slika sa druge strane ili ipak, sa desne ili leve strane. Odabirajte najlepše slike ako uslikate više fotografija. ☺

6. Uredjivanje slike

-Editovanje slika je veoma važno, pogotovu ako koristite telefon ili kameru od 5 MP. Programi koji su savršeni za efekte, editovanje i fontove su: picmonkey, photoScape i BeFunky. obavezno proverite koliko je slika dobra kada se više osvetli, jer osvetljenje znatno može pogoršati ili poboljšati sliku. Zatim, kada se doda još kontrasta i neki drugi font. Na telefonima imate aplikacije poput Make up camera gde možete, ukoliko slikate neku osobu, promeniti boju usana, očiju, ukloniti podočnjake, nepravilnosti na licu i još mnogo stvari. na vama je da odlučite! ☺

7.Originalnost

-Nešto što najviše privlači pratioce pored kvaliteta slike je originalnost. Gde god da ste - u školi, u parku, na moru, u avionu... uvek imate nešto zanimljivo i originalno za fotografisanje! Samo pustite mašti na volju i krenite sa kreiranjem svojih albuma! 8.  Inspiracija

-Mnogo puta sam čula da bloggerke pronalaze inspiraciju u muzici, filmovima, dok se šetaju, kroz razgovor sa osobom i na još mnogo načina. Nisam baš verovala u to dok se i sama nisam uverila! Inspiracija je svuda oko vas. Pinterest, we ♥ it, instagram... sve društvene mreže vezane za fotografije su pune najlepših fotografija iz celog sveta. Kada gledam divne slike, u meni se odmah budi želja da ja napravim nešto slično. Pokušajte i vi, to je svakako jedan stepenik više ka boljim fotografijama!

Još jedan zlatni savet je da budete strpljivi. Važno je da ste vi originalni i uporni, a sve ostalo će samo doći. ☺

Inače, sve slike su sa profila @vesnikproleca koji je divan! Iii, promenila sam ime na instagramu jer želim umetničko, ali opet nisam zadovoljna. Molim vas, ideje pišite u komentare! ♥


Twitter: Sandra_Djukic19
Facebook: Senny
Pinterest: Sandradjukic362
We ♥ it: Sandragirl362
Polyvore: Sandradjukic362
ASK.fm: @senny_official7 коментара:

 1. Odličan post!Super savjeti.Na mom blogu je debata,za koju,ukoliko posjetiš moj blog,nećeš se pokajati.Tema je veoma origanalna a dobro poznata svima nama:)

  http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 2. Sve što si napisala je tačno, tako da... ko ove stvari o fotografiji nije znao, ovde može naučiti neke nove stvari :) Super post!

  Novi post je na mom blogu -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <------

  ОдговориИзбриши
 3. Odlican post, u potpunosti se slazem sa tobom. Da li mozes na mom blogu da u komentar da mi napises kako stavljas tu strelicu u obliku srca? Hvala ti unapred. :)
  http://anastasijamatic.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши

Thank you for all coments! ♥