понедељак, 14. децембар 2015.

Uštedi novac do Nove godine!
-Posle jučašnjeg posta sam izgubila volju za pisanje. Tako sam ga loše napisala! Ali vi ste me opet oraspoložili vašim komentarima! Uprkos mrvici teksta i katastrofalnim slikama vama se svidja? Zadovoljna sam time što se vama svidja ali nisam zadovoljna kako sam napisala. Lol. xD

-Verujem da svi mi volimo da dobijamo poklone za Novu godinu ali zar ne treba i da mi obradujemo nečim nama drage osobe? To, naravno, ne treba uvek da bude neki dezedorans, karmin, labello, nešto od odeće i slično. Možete napraviti i neki DIY? Meni to zabavnije zvuči i psstt... To sam ove godine planirala! Ali kada malo bolje pogledamo situaciju, za to treba novac koji ne smemo tražiti od roditelja ili nama dragih osoba jer će ukapirati! Verujem da svi mi dobijamo džeparac od njih no u ovakvim situacijama ne možemo tražiti od njih nešto dodatno! Da, to sam već rekla... Mislim da će svakom tinejdžeru poslužiti par saveta o tome kako doći do novca koji će nam trebati za poklone dragim osobama!


-Prva opcija jee... U većini slučajeva pri kupovini vam ostanu metalni novčići. Zašto baš njih ne bi ste skupljali? Znam koliko se teško puni tegla ali do kraja meseca će te verovatno uspeti! Samo sebi postavite granicu - ovo ide u kasicu, ovo u teglu a ovo je džeparac! Meni to jako dobro ide, od početka meseca pa do sada već 300 dinara. Okej, ništa posebno, ali vidite da se uspeva! Naravno, tu su se našle i novčanice od 10-50 dinara kada ostane neki kusur ali kada znate da će to kasnije otići na nešto što će usrećiti vama drage ljude možete odoleti, zar ne?

PRIJATELJSKO UPOZORENJE:

Nikada ne ostavljajte teglu blizu brata ili sestre, pogotovo ako su mladji! Ovako će sve završiti:-Ako ste neko ko teško odoleva da ne kupi nešto neodoljivo posle 7 napornihh časova u školi a niste suviše gladni, ponesite od kuće samo onoliko koliko košta to što želite da kupite i tako nećete doći u iskušenje da potrošite, na primer, još 50 dinara! Ako je džeparac 100 dinara vi ponesite 50 a 50 direktno ide u teglu. Ja sam probala i mnogo dobro radi, pogotovu zato što ja često dodjem u iskušenje da kupim više stvari posle škole. ☺


-Upravo mi je pala na pamet ova ideja! Na primer, ja sam trenutno stopirala sa kupovinom labella da bih uštedela. Mislim kakav primer, ali u redu je. Hah. ☺ Pokušajte da ovih mesec dana kupujete samo ono što vam je baš potrebno. To uradite samo dok ne izadje novi baby lips iz novogodišnje kolekcije, onda dodjete do kasice i vidite katanac a setite se da ste bacili ključ negde u travu! Odete tražite, ne nadjete i - škripac! Tan, tan, tann...


-Kada vam neko da pare, primera radi, baka i deda, odmah stavite u uštedjevinu i već ste u velikom plusu! Kada smo mi u pitanju, rekla bih da baka i deda nisu škrti. ;)
Šalim se, naravno, ali eto, i to je realnost! Tako uradite ako dobijete od bilo koga, ali ipak ostavite u kasicu dovoljno za ono neophodno. :)


-Verujem da ste se nagledali prasića, to jest kasica-prasica! Kako volim to da kažem! ☺
Zadnja ideja jeste da jednostavno idete po kući i tražite metalne novčiće i novčanice. Uvek se nadje po 1-2 dinara. To nije mnogo, ali se vremenom nakupi dovoljno za nešto. :) 
Često se nadje po negde i novčanica od 10-20 dinara pa ako ste sigurni da to nikome ne treba, uzmite i stavite u uštedjevinuuu! ☺

Nadam se da sam vam bar malo pomogla i da će te nešto probati ukoliko želite da obradujete vaše najdraže!
Čujemo se, a do tada vas ljubim! :*


Facebook: senny
we ♥ it: SandraGirl362
instagram: senny_sy
twitter: Sandra_Djukic19
pinterest: Sandradjukic362
gmail: sandradjukic362@gmail.com

Xoxo,
3 коментара:

 1. Post sam pročitala i zaistaaa mi se dopao. Definitivno se slažem sa tobom da je najbolje odmah ostaviti novac u kasicu, jer uvijek dođemo u iskušenje da kupimo još nešto. :-)

  Inace, ja sam učlanjena na tvoj blog, voljela bih kada bi ti posjetila moj blog i učlanila se na njega
  http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/ :)

  ОдговориИзбриши
 2. Divan post! Dala si nam jako korisne savjete, hvala ti! ♥

  ОдговориИзбриши
 3. Hi, great blog I love it :)
  can agree on follow4follow?
  I like to be in contact with the great blog :)
  Greetings from Poland!
  ayuna-chan.blogspot.com

  ОдговориИзбриши

Thank you for all coments! ♥